Kabeljauw met hazelnootkorst

Denise · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Kabeljauw heb ik lang niet klaargemaakt want bij mijn ouders was het elke vrijdagmiddag vis, en altijd kabeljauw !! En dan nog kabeljauwmoten met veel grote graten in en er voor karnemelk pap, wat ik helemaal niet lustte.

Ingredi├źnten

4 kabeljauwfilets (elk ongev. 400 g) 1 el citroen- of limoensap peper en zout, en bieslook Voor de korst : 60 g hazelnoten, 3 sneden witbrood, zonder korst, grof gehakt, gerapste schil van 1/4 citroen of limoen, 1 citroen of limoen, zwarte peper, 1 kl. olijfolie

Bereidingswijze

Spoel de vis en dep hem droog. Drubbel wat citroensap over en kruid met peper en zout. Laat 5 min. trekken. Meng de benodigdheden voor de korst. Hak grof in de keukenmachine (of met de mixer). Laat de ovengrill goed heet worden. Stoom de vis 10 minuten (volgens de dikte van de filets!) in een stoompan of -mandje. Leg de visfilets op een lichtjes ingevette ovenplaat (of op een alum.folie), verdeel het broodmengsel erover en zet 5 min. onder de voorverwarmde grill. Pas op voor aanbranden. Verdeel over de borden en garnier met gerapste citroenschil en bieslook. Serveer met ev. spinazie en een lichte botersaus (visbouillon met boter opgeklopt, wat citroen- of limoensap). Kan ook geserveerd worden met rammenas, geschild en geraspt, p. en z. en 2 elp. azijn.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken