luikse salade

An · Voorgerechten · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Van eigen bodem, een salade die zowel in de zomer als in de winter aanslaat.

Ingrediënten

  • Kroplsla of veldsla
  • blokjes gerookt spek
  • aardappelen
  • princessenboontjes
  • balsamico-azijn
  • honing.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en snij ze in dunne plakjes, Was de boontjes en kook ze, laat zowel aardappelen en boontjes afkoelen tot ze lauw zijn, bak de spekreepjes, ga dan als volgt te werk: neem per persoon een bord en leg er een bodem van sla op, leg op de sla de lauwe schijfjes aardappel en de boontjes, strooi er de gebakken spekblokjes over kruid met peper, voor de 'dressing': laat enkele eetlepels (een 3-tal /persoon) balsamico-azijn inkoken (=doe in een pan, voeg eventueel een minilepel hining toe, breng al roerend aan de kook en blijf roeren gedurende één minuut), lepel de dressing over de salade

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Belgische keuken

Reacties

Wat mij betreft behoort deze Salade Liègeoise tot één van dé klassiekers van de Belgische keuken. Voor mij heeft het gerecht nog dat tikkeltje meer door een gesnipperde sjalot mee te bakken en de vinaigrette te maken van appelazijn en luikse siroop.

Ik vond het recept goed, maar vind het jammer dat er geen hoeveelheden bij staan.

Wie dit leest, kun je mij de hoeveelheden bezorgen aub? Zo rap mogelijk naar mijn mailadres : griet306@hotmail.com sturen.

Alvast bedankt

Griet Vanhoutte

Inderdaad heel lekker. Ik doe er gewoonlijk nog een in parten gesneden hard gekookt eitje bij en vers gebakken broodcroutons.
Smakelijk!

Mijn Waalse schoonma leerde mij dit recept en de azijn werd even opgewarmd in de pan nadat het spek gebakken was. Dus in de jus van het spek de azijn opwarmen en over de mix gieten.

Lekker.

Dank voor dit heerlijke en heel traditionele recept van bij onze zuiderburen . Ik maakte het verschillende keren, en altijd een succes. Lauw-warm element is lekker!