Salade van gegrilde peer, prosciutto, rucola, mozzarella en walnoten

Carlo · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingredi├źnten

Voor 2 personen: 1 rijpe peer, 4 sneetjes prosciutto (Italiaanse gezoute ham), 1 bosje rucola (raketsla), 1 bol mozzarella, 1 kop walnoten, peper, zout, olijfolie, balsamico azijn.

Bereidingswijze

Schil de peer en snij in dunne plakjes met een mes. Grill de plakjes even in hete grillpan. Bak of grill de sneetjes prosciutto tot ze krokant zijn (zoals spek). Snij de mozzarella in plakjes. Meng de walnoten, 1 eetlepel balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie doorheen de rucola. Voeg er de plakjes mozzarella aan toe. Kruid met peper en zout. Leg wat van het mengsel op een bord en schik de de stukjes gegrilde peer en prosciutto er rond. Kruid nogmaals met wat peper en zout en dien op met geroosterd brood.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Deze salade heb ik laatst bij een bbq gemaakt en hij was bij iedereen favouriet. Heerlijk

Als je de mozzeralla verruilt door warme brie, krijg je een lekkere pittige variant van dit recept :-)

Lekker!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.