Steak tartare

Hiervoor mag je me midden in de nacht wakker maken!! Wat een briljante uitvinding is dit toch! Recept is voor twee met flinke honger!

Ingrediƫnten

- 300 gram kogel-/ haasbiefstuk: laat dit hakken door je slager, ik krijg er een lamme arm van :)
- Twee kakelverse eidooiers
- Eetlepel cornichons
- Halve eetlepel kappertjes
- Dikke klodder mosterd
- Een sjalotje
- Volle theelepel ketchup
- Belgische mayonaise, een eetlepel (afgestreken)
- Worcestersaus, scheutje
- Tabasco, scheutje
- Platte peterselie
- Scheutje cognac
- Bieslook
- Ansjovis
- Scheutje cognac
- Peper en zout

Bereidingswijze

De truc is eerst alle ingrediƫnten -buiten het vlees dan- samen mengen! Hak de sjalot, kruiden, cornichons, ansjovis en kappertjes lekker fijn. Lekker alles door elkaar klutsen, maak hem lekker pittig met veel zwarte peper en grof zout. Laat de smaken even intrekken en serveer het niet te koud, laat het geheel lekker op temperatuur komen. Uiteraard is zelfgemaakte mayo de beste keuze, verder horen hier natuurlijk gewoon frietjes bij maar toast met roomboter kan ook. Frisse kropsla met mosterddressing, klaar is Clara!!

Caroline · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Deel dit recept:

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.