Wijntips

Cà Dei Frati

Carlo · 06/12/16 · Wijntips · Ferrara

Cà Dei Frati - La Cucina

Verleden week werd ik tot mijn grote vreugde verrast door mijn wederhelft met deze fles witte wijn uit het Lugana wijngebied in Noord-Italië. Ze brengt ons terug tot de heerlijke vakantie die we afgelopen zomer hadden in Italië. In onze uitvalsbasis Ferrara kwamen we toen eetmomenten tekort om alle goede culinaire adresjes te bezoeken die ons waren getipt (met dank aan mijn ouders die al ettelijke keren in Ferrara zijn geweest!). 

Saint-Véran

Carlo · 31/05/16 · Wijntips

Saint-Véran Manoir du Chardon - La Cucina

Deze Saint-Véran  is al een paar jaar onze favoriete witte huiswijn. Droog, met een fris zuurtje,  een hint kalksteen (wat ik persoonlijk graag heb): kortom voldoende subtiel zodat hij niet meteen gaat vervelen. Een all-round wijn die het goed doet bij visgerechten, maar evenzeer overeind blijft bij pakweg een salade niçoise waar hij moet opboksen tegen de vinaigrette.

Spaanse wijn

Carlo · 12/07/07 · Wijntips

Gisteren voor een etentje met vrienden op de poef een Spaanse wijn gekocht die ik wel wil onthouden voor volgende afspraken. Hij heet Laderes de el Sequé (2005) en komt uit de streek rond Valencia. Voor nog geen 6 euro bij Delhaize. Dit vond ik er over terug op "the internets":

Wijntip

Carlo · 20/04/05 · Wijntips

Meestal kies ik telkens iets nieuws als ik wijn koop. Soms valt het gigantisch tegen, soms valt het reuze mee. Een echte leidraad heb ik niet bij het kiezen, tenzij misschien qua prijs. Ik hou het meestal onder de 10 euro, wat voor "gevorderde" wijndrinkers een erg beperkt budget is. En meestal is het rood. Maar voor de rest is het volledig in den blinde. Anything goes!

Wijntip

Carlo · 25/01/05 · Wijntips

Nog niet geprobeerd, maar alvast genoteerd: Bourgeuil Domaine de la Vernellerie (Delhaize, 4,59 EUR): 'licht Loirewijntje dat soepel drinkt, geen hoofdpijn geeft en ideaal gecombineerd wordt met lichte gerechten (kalfsvlees, spaghetti,...), maar zeker ook vis. Opgelet: wel zorgen dat hij fris geserveerd wordt.' Een tip van mijn broer.

Wie nog tips heeft voor wijnen in deze prijscategorie, laat het weten!