Boeuf stroganoff

Fanny · Hoofdgerechten · Franse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ik ben een die-hard fan van kook-programma's. Ze zeggen dat de Engelsen niet kunnen koken maar hun kookprogramma's inspireren me steeds opnieuw en ik probeer ook hun recepten uit. Boeuf stroganoff kwam aan bod en de kok beweerde bij hoog en laag dat dit het orignele recept is.

Ingrediënten

  • 400 gr rundsvlees (ik heb filet pur gebruikt) in fijne reepjes gesneden
  • 1 ajuin
  • een lepeltje Hongaars paprikapoeder
  • 1 doosje champignons
  • 2 lepels zure room
  • peterselie
  • een halve citroen

Bereidingswijze

1. Snij de ajuin in fijne ringen, en bak ze op een zacht vuur in een klontje boter. 2. Wanneer de uien glazig zijn, voeg je een goede snuif hongaarse papirka toe. 3.De fijngesneden champions toevoegen en alles even goed laten bakken. Ajuin en champions uit de pan halen, een klontje boter toevoegen aan de pan en het vuur hoger zetten. 4. De fijn gesneden stukjes rundsvlees op een hoogvuur aanbakken (kwestie van minuten). 5. Ajuin en paddestoelen opnieuw toevoegen. 6. Zure room er door mengen, kruiden met peper en zout, fijngehakte peterselie toevoegen en de halve citroen uitpersen. Ik vond het verrukkelijk

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Franse keuken

Reacties

in de echte stroganoffsaus wordt vodka verwerkt

Er bestaat geen orginele stoganoff recept of het er nou 7 ingredienten of 11, dat maakt niets uit, dus Jolien zeg dat maar tegen je chef. Ik ben zelf ook 20 jaar chef en ik geef ook les. Maar chefs zijn in het algemeen betweters.
Zo maak ik het:
champignon
rode paprika
ui
peper/zout of evt bouillon blokje ipv zout
knoflook (evt. poeder)
paprika poeder (liefst hongaarse)
runder bouillon
tabasco
wodka (ik flambeer het niet, ik doe het erbij, anders zonde)
tomaten ketchup
room.
gr, richard

De juist recept is van richard als van me. Ik doe t nog heel klein beetje mosterd bij.
Groetjes

Ja, ze zeggen dat Engelsen niet kunnen koken. En toch is Londen momenteel de hoofdstad van de gastronomie en krijg je op BBC de meest diverse en schitterendste kookprogramma's. Ze weten helaas niet waarover ze spreken en gebruiken dan als dooddoener, om hun stelling wat gewicht te geven, dat fish and chips toch echt niet te vreten is. Dat is ook zo ..... als het slecht klaargemaakt is, net zozeer als onze frieten niet te vreten zijn als ze uit de diepvries komen en begeleid worden door een walgelijke klodder surrogaat mayonaise.
Maar als de 'fish' een heerlijk, vers stuk kabeljauw is en 'the batter' fris aangemaakt is en de 'chips' volgens de regels der kunst klaargemaakt zijn, dan is dit een verrukkelijk maal. Om maar te zeggen dat je in Engeland schitterend kunt eten.

Stroganoff zonder paprike? Hahahahahahahahahaha...amateurekes!!! En tomatenKETCHUP? En jullie noemen jezelf koks?
What a waste!!!!

dit is niet het juiste recept!!!!!
ik studeer voor kok en wij met onze klas hebben al 2-3 keer een stroganoff moeten maken en morgen weer
ik beweer bij hoog en laag dat een stroganoff 11 ingredienten heeft namelijk:1: champignons,
2: peper en zout
3: bruine fonds
4: look
5: augurken
6: sjalotten
7: tomatenpuree
8: prei
9: peterselie
10: wodca
11: room
onze chef heeft ons al 6 keer er ons op gewezen dat het er 11 zijn en geen 7 zoals op de meeste websites
groetjes jolien

Ziet er lekker uit... Alleen moeten niet teveel mensen dit recept maken of FC De kampioenen is opgegeten... Ik denk dat je champignon bedoelt in je recepten :)