Tomatentaart

sandrine · Hoofdgerechten · Franse keuken · 35-40 min · Vegetarisch

Op een superwarme zomer, een paar jaar geleden, ontmoette ik voor het eerst de zus van mijn vriend (die met haar Spaanse man en kroost in Servian woont, een dorpje in het zuiden van frankrijk tegen de Spaanse grens). Het koppel was juist ingetrokken in hun frisse appartement, maar als de barbecue werd aangestoken. zaten we al gauw de bij de Spaanse schoonfamilie, waar deze ""tomatentaart"" niet mocht ontbreken. In vele spaanse families word deze koud gegeten. persoonlijk vind ik het ook lekkerder zo. Dus even geduld hebben als hij uit de oven komt.

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klare bladerdeeg
  • mosterd
  • 6 roma-tomaten
  • 200 gr geraspte kaas
  • provençaalse kruiden
  • peper
  • olijfolie.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit in de taartvorm, prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer een laagje mosterd over de taartbodem, snij de tomaten in schijfjes en schik ze in de taartvorm tot alles goed gevuld is. Kruiden met peper en de provençaalse kruiden. overgiet dit alles met een straaltje olijfolie en werk af met de geraspte kaas. 30 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven op 180 C°. Je kan deze taart ook met gewone tomaten maken, maar die bevatten meer vocht, dus kan je best even je deeg blindbakken.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Franse keuken

Reacties

Zeer lekker en heel eenvoudig. Tomaten is een groente die iedereen in huis heeft. Proficiat.

all time favourite! Ook met kinderen heel leuk om te maken. aanrader.

Hallo,
Heel eenvoudig en heel lekker. Ik heb de tomaten wel gepeld. Moet dat niet? Een probleem met tomaten is ook altijd het vocht.
Groetjes, Martine

Recept is al goed verspreid in de vrienden- en kenissenkring... Simpel en lekker.

De tomatentaart presenteert mooi, is weinig werk, een verdorie verrassend lekker ook! Ideaal als aperitiefhapje of voorgerecht, zeker als er veel volk komt tafelen. Doen!

De tomatentaart was een succes. Erg lekker en voor herhaling vatbaar. Ik zal het toevoegen aan het topreceptenboek van mijzelf. Bedankt voor het recept Ik zal het zeer regelmatig gaan serveren.