Peertje in bladerdeeg met sabayon van Poire Williams

Sabine · Nagerechten en gebak · Franse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Voor mij het ideale winterdessert en met een bolletje zelfgemaakt ijs maak je dit nagerecht helemaal af !

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • vier halve gepocheerde peren
  • één eierdooier
  • poedersuiker

Voor de sabayon :

  • 2 eierdooiers
  • 75 gr suiker
  • 5 el wijn
  • 1 el Poire Williams

Bereidingswijze

Snijd uit elk plakje bladerdeeg een zo groot mogelijke peervorm. Gebruik de afgesneden hoekjes voor een steeltje of voor de blaadjes. Leg in het midden van elke deegvorm een halve peer. Kwast de deegranden in met losgeklopt eigeel en bak het bladerdeeg krokant gedurende 12 min in een voorverwarmde oven van 225 °. Maak ondertussen de sabayon klaar. De eierdooiers en de suiker met de wijn en likeur stevig opkloppen in een warmwaterbad (bain marie) op een zacht vuurtje. Bestuif een desserbord met poedersuiker en schik er de peren op genappeerd met de sabayon.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak · Franse keuken

Reacties

Hallo,

ziet er lekker uit, maar (misschien een stomme vraag) hoe pocheer ik de peren?

grtz, Dagmar

Er bestaan geen domme vragen !!
Ik breng water aan de kook met daarin een vanillestokje, wat kruidnagel, kaneelpijpje, en een goede scheut witte wijn.
Als de peren gehalveerd en geschild zijn dan doe ik de peren daarin (laat ze vijf minuutjes zachtjes koken) en dan zet ik het vuur af en laat de peren daarin staan tot ik ze koud zijn. Alles hangt natuurlijk af van welke peren je gebruikt. Ik verkies kleine harde peertjes.

heerlijk, lekker

Even een vraag, moet de peer met de platte of met de bolle kant naar beneden, en moet het bladerdeeg dicht gevouwen worden.

Je hoeft het bladerdeeg niet dicht te vouwen en je legt de peren met de bolle kant naar boven.
(terug van weggeweest) ;)