Spaghetti bolognese (1)

Ingrediƫnten

Voor 2 personen: 250 gram varkens- of rundsgehakt, 150 gram verse paddestoelen, 1 grote ui, 2 grote tomaten, 250 gram gepelde tomaten (blik), 250 gram spaghetti, verse pecorino, verse basilicum, 3 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper.

Bereidingswijze

Snij de paddestoelen in plakjes, de ui in kleine stukjes en versnipper de look. Bak de look en de ui met wat olijfolie gaar in een diepe pan. Voeg er het gehakt toe en bak verder tot het vlees gaar is. Voeg er halverwege ook de paddestoelen aan toe. Snij de twee verse tomaten in stukken en voeg ze eraan toe. Laat even stoven. Voeg daarna beetje bij beetje het hele blik aan de pan toe. Prak de tomaten in stukjes en laat verder sudderen. Voeg er een stuk pecorino (ca. 1 op 3 cm) aan toe en laat het meekoken. Kruid met peper, zout en een snuifje selderijpoeder. Voeg er drie eetlepels olijfolie aan toe en laat de saus verder inkoken tot ze dik wordt (eventueel af en toe wat water of een scheutje rode wijn toevoegen). Eenmaal de saus klaar is, mag ze van het vuur. Kook de pasta gaar in voldoende gezouten water. Laat de pasta aflekken in een vergiet. Zet de saus opnieuw op, dit keer onder een zeer hoog vuur. Voeg de pasta samen met wat kookvocht bij de saus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen. Dien op met vers geraspte pecorino.

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Deel dit recept:

Reacties

ik doe er nog wortelen en paprika bij bovendien bak ik het hele zootje nog eens in lookboter ;groenten kunnen er niet genoeg in zitten! geert/8-1-2012

Voeg er nog een paar wortelen en een courgette aan toe en de saus zal nog heerlijker zijn!

heerlijk

hoelang duurt het om deze spaghetti klaar te maken en mag je de spaghetti terug van muur halen de hele castrol bleef er tog niet helemaal een plakken dus was het onderdste tog niet helemaal gaar dan

ik vond het egt superlekker maar die gepelde tomamten gingen bij mij niet geprakt toen heb ik ze er uit gehaald

Bedankt voor het lekkere recept Carlo!

Het zal wel lekker zijn, maar voor meerdere personenen zou de saus zeker 2 uur zachtjes moeten sudderen.
Wel een leuke site verder.

Veel eetgenot.

Bob de Louvain

Euh,wanneer moet ik de basilicum toevoegen??

ieeelll bah hoe kan je het bedenken
paddenstoelen vet vies
gooi er beter poep in is lekkerder

IK MAAK NU ELKE WEEK SPAGHETTI VOOR MIJN VENTJE. MAAR VAN DEES RECEPT DAAR LIKT HIJ NU TOCH WEL ZIJN VINGERS VAN AF. MERCIE

ik heb beter gegeten !!!
maar ja , het gaat !!!

Ik ben benieuwd,
ga het vandaag proberen.
bedankt hoor en ik laat het nog weten.

Dit is het lekkerste dat ik ooit heb geproefd.

Het was heel erg lekker!!!

domme eten

Ik vind het recept onduidelijk. Er zijn weinig groenten in.

wij eten heel graag spaghetti,maar doen er toch veel meer groenten in

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.