Aloo Gobi

Aloo Gobi

Carlo · 05/06/05 · Gezien of gehoord

Gisterenavond naar "Bend it like Beckham" gekeken. Een film over een Indisch meisje dat in Londen woont en dolgraag wil voetballen als Beckham. Het levert een soort van omgekeerde Billy Elliot op, met een Indische moeder die klaagt dat haar dochter niet eens weet hoe ze dhal moet bereiden en een veel te hoge dunk op heeft van [Indisch accent] "this ugly bald man" (Beckham).

Nu, mijn oproep: ga de film op dvd in huis halen! Niet zozeer voor de film zelf (leuk vertier, maar niet echt speciaal), maar voor de Indische kookles die bij extra's op de dvd zit. Die is hilarisch. Regisseur Gurinder Chadha kookt er in het bijzijn van haar Indische grootmoeder en tante (half haar familie zit trouwens ook in de film verwerkt)een onvervalste "Aloo Gobi". Aloo Gobi is een Indische curry met bloemkool en aardappel.

Leuk om zien is dat ze er vol goede moed aan begint, maar gaandeweg gaan de twee oudjes, die er bijzitten om een oogje in de gaten te houden, zich meer en meer bemoeien met het recept. Als Gurinder haar aardappelen ongeschild in de curry wil gooien, is het hek helemaal van de dam! Ondertussen leer je allemaal kleine tips bij van grootmoeder en tante (over onder andere het belangrijke verschil van "soft golden brown" en "brown" cooked onions.

Gurinder Chadha moet dringend haar eigen kookprogramma krijgen, vind ik.

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord