Ergonomische dunschiller

Ergonomische dunschiller

Carlo · 07/03/05 · Gezien of gehoord

Onlangs las ik deze vraag op het kookforum van La Cucina:

"Hallo, ik ben An, studente Productdesign aan de Media en Design Academy te Genk. Eén van mijn volgende opdrachten is het redesignen van een dunschiller (voor het schillen van aardappelen, komkommers, wortelen...) met als doel hem meer ergonomisch te maken. Door bevraging aan gebruikers moet ik de functionele vereisten en tekortkomingen achterhalen. Alle reacties zijn welkom."

Oproep aan alle leden van La Cucina: stuur uw tips door! Benieuwd wat daaruit gaat komen.

Ik moet ondertussen bekennen dat ik een dunschiller-fanaat ben. Vraag me niet om met een gewoon aardappelmesje aardappels te schillen, want er schiet niets meer over van de aardappels dan.

Ik zit er wel mee verveeld dat de mesjes van mijn dunschiller vaak verstopt geraken terwijl ik aan het schillen ben. Vandaar: zo een handig duwertje ('t is moeilijk om uit te leggen) zoals je bij scheermesjes hebt, zou ik wel ongeloofelijk handig vinden. Dus An, als je daarmee iets bent, dan wil ik het wel grafisch verder uitleggen.

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Hey, wat een leuke opdracht. Ik studeer ergotherapie. Het is bij patiënten van mij moeilijk om een dunschiller te vinden die eenhandig gebruikt kan worden. Ook vinden mensen vaak een pitten uithaler handig. Heel veel succes met de opdracht als je tips heb voor mij mail me dan.
groetjes