Feest!

Feest!

Carlo · 30/04/07 · Gezien of gehoord

Afgelopen weekend naar een heel fijn trouwfeest geweest. Multiculturaliteit ten top, want het ging om een koppel vrienden van gemengde nationaliteit dat op de koop toe nog eens een heel internationale vriendenkring heeft. Als ik zo eens snel de mensen overloop van wie ik de nationaliteit kende: Belgen, Fransen, Colombianen, Ecuadorianen, een familie Bulgaren, een koppel Brazilianen, een Iranees koppel en een Afrikaan uit Burkina Faso.

Niet mis, maar nog veel leuker was dat het een trouwfeest was zoals ik het graag heb: een ongedwongen feest waar iedereen en dernière minute gerechten en drank meebrengt. Dat leverde al snel een heel lekker buffet met de meest verrassende smaken (alhoewel ik moet zeggen dat ik nog zoiets pikant heb geproefd als Congolese pili-pili, en ik heb nochthans ervaring met "gekruid" eten).

En er was een barbecue! En het was prachtig weer! En, waw, caipirinha gemaakt door een Braziliaanse die een paar flessen cachaça rum rechtstreeks uit Brazilië had meegebracht!

Enfin, ik heb mij heel erg geamuseerd: we hebben aan één stuk door van 's middags, van zodra de trouw was bezegeld, tot een stuk in de nacht gefeest. Op muziek van Colombianen, Bulgaren, Iranezen, Brazilianen en Congolezen...

Wij hadden de avond ervoor nog tot middernacht meegeholpen met gerechten klaar te maken. Hier zie je een stukje van het buffet en onze bijdrage (een pastasalade):

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

In het frans, sorry.
je rajoute qu'il y avait une tapenade d'aubergine palestinienne, des peches au thons belgo-rwandaises, ... et des irakiens, boliviens, écossais, boliviano-roumaine, togolais, soudanaise, espagnols, suisse et plus qu'une famille bulgare : une véritable "bulgarian connexion"... et leurs boissons indéfinies.