Feest in Matongé

Feest in Matongé

Carlo · 25/06/06 · Gezien of gehoord

Feest in Matongé &copy, Carlo Vuijlsteke

Barbecues, rook, stapels eten, warm weer, en een kolkende massa volk op straat: het jaarlijks wijkfeest in Matongé, de Afrikaanse wijk in Brussel, was ook dit jaar weer een bijzonder kleurrijk tafereel.

Terwijl de Soukous door de luidsprekers knalt, paraderen in de straten van Matongé Afrikaanse mama's in hun traditionele kleren, papa's in hun beste kostuum (druk discussiërend) en daartussenin een hoop blitse Afrikaanse meisjes en jongens die zich van hun beste kant laten tonen. Een paar foto's:

Feest in Matongé &copy, Carlo Vuijlsteke

Feest in Matongé &copy, Carlo Vuijlsteke

Feest in Matongé &copy, Carlo Vuijlsteke

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Ik heb trouwens voor het eerst geroosterde Afrikaanse rupsen gegeten. Met veel pili-pili, want ze zijn eigenlijk bweeurk...

Wauw Carlo, wat een mooie foto's. De eerste is met stip m'n favoriet, je voelt er zo het Afrikaanse ritme in :-)

Die eerste foto is inderdaad heel mooi! Knap!

oh, ik geloof dat ik dit jaar dit mooie feest gemist heb!!! ik woon in nederland (bij maastricht) en mijn brusselse vrienden zouden mij informeren wanneer het feest zou zijn!!!! ik ga ze maar eens aan de oren trekken. de foto's zijn erg mooi. zo te zien heb ik een mooie dag gemist. wat jammer. mocht je iets leuks voor me weten, verneem ik het graag. groetjes uit Nederland, Clara

Weet iemand wanneer dit jaar dit feest doorgaat ? Waar kan ik praktische info vinden ?

Is het wijkfeest in Matonge dit jaar het voorlaatste weekend van juni? Waar kan ik hierover meer informatie vinden?