Je eigen pizza in 90 seconden

Je eigen pizza in 90 seconden

Carlo · 25/08/15 · Gezien of gehoord

Roccbox

Hoe cool is dit: de Roccbox is de eerste draagbare houtgestookte oven die, althans volgens de makers, in 15 minuten een temperatuur tot 500 graden celsius kan bereiken. Goed genoeg om in 90 seconden je eigen pizza's te bakken. De oven bevat een stenen bakplaat en werkt zowel met hout als met gas. Hij is gemaakt uit staal en voorzien van een silicone buitenlaag die er voor zorgt dat je je handen er niet aan verbrandt.

De oven zou ook prima brood te voorschijn toveren. Daarnaast kan je er natuurlijk ook allerlei andere dingen in bakken.

De oven werd bedacht door de jonge Britse ondernemer Tom Gozney, eigenaar van The Stone Baking Company, dat gespecialiseerd is in het maken van houtgestookte steenovens. En dat doet hij blijkbaar goed, want hij is op korte tijd de belangrijkste concurrent geworden van Jamie Oliver, die eveneens houtgestookte ovens verkoopt. Gozney werd met zijn concept een van de finalisten in een Start-up-wedstrijd van Richard Branson.

De Roccbox zou vanaf september 2015 te koop worden aangeboden aan 349 GBP (omgerekend iets van een € 475). Nog even de recensies afwachten, maar 't klinkt alvast verleidelijk... :)

(By the way: dit is geen gesponsorde post, maar ik zou het niet erg vinden om er eentje in 't echt uit te proberen, Tom ;)

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord