Operatie pompoen

Operatie pompoen

Carlo · 16/10/15 · Geproefd

Pompoen - La Cucina

Dankzij de moestuin van mijn schoonouders worden we elkaar jaar voorzien van pompoenen. Pompoensoep, pompoencouscous, pompoenstoofpotje, pompoenquiche, pompoenpuree... het is allemaal al wel eens de revue gepasseerd. Elk jaar genieten we ervan, maar komen we ook al snel bij het eind van ons pompoen-Latijn.

Dus toen we onlangs een aantal nieuwe exemplaren meekregen, ging ik maar eens wereldwijd ten rade. Al snel trokken een aantal recepten waar pompoen in brood werd verwerkt mijn aandacht. We hadden echter geen gist in huis, dus met wat creatief nadenken kwam ik al snel bij een cake met pompoen terecht. Mijn eerste gedacht was om een zoute cake te maken, dus was ik in het wilde weg begonnen met de pompoen te roosteren.

We hadden nog pompoenpitten in huis ook, dus die wou ik er ook bij. Naast de pompoenpitten stond ook een pot met pecannoten en toen dacht ik, misschien moet ik er ook maar wat van die bij doen. Bon, van het een kwam het ander: uiteindelijk kwam ik uit op een soort van banana bread maar dan zonder banaan en met pompoen :). Een klein uurtje later kwam dit uit de oven:

Mijn recept voor geroosterde pompoencake met pecannoten en pompoenpitjes. Ondertussen al helemaal verorberd. Hier krijgen we nog wel wat pompoenen in verwerkt :).

(Oh, en mocht je nog pompoenrecepten zoeken: hier zijn er ook wel wat)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd