Proficiat, je eet voldoende vet

Proficiat, je eet voldoende vet

Carlo · 14/03/06 · Gezien of gehoord

Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte heeft dinsdag "Mijn actieve voedingsdriehoek" voorgesteld, een interactieve test op het internet waarmee je precies te weten komt of je gezond eet en beweegt. De website vertelt hoe je een gezond eet- en beweegpatroon kunt ontwikkelen, wanneer je dat kunt doen en waarom je eigenlijk zo zou moeten eten en bewegen.

Op www.gezondheidstest.be kan je verschillende tests doen om je eetgewoonten te controleren. Ik deed de "vettest" en behaalde als eindscore 92. Daarmee zit ik in de categorie "tussen 61 en 107 vetpunten" en kreeg ik als eindbeoordeling: "proficiat, je eet voldoende vet". Ik verschoot er wel van dat Chinees eten blijkbaar vetter is dan pizza, frieten of fast food.

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Chineens eten ZWEMT echt in het vet. Een vriend van mijn ouders werkte vroeger in een Chinees restaurant en die vertelde dan telkens hoe ze de curry-saus daar maakten : ze vertrekken van het oude frituurvet en daar doen ze dan curry-poeder en kruiden enzo bij...

De volgende keer dat ik Chinees at heb ik de curry toch maar achterwege gelaten...