Say cheese!

Say cheese!

Carlo · 27/03/06 · Over La Cucina

Ik ben wat aan het experimenteren met foto's van eten te nemen. Na wat tips op internet gelezen te hebben, heb ik me een klein statiefje aangeschaft en ben begonnen met eenvoudige dingen te fotograferen. Zoals deze lekkere Afrikaanse peertjes:

De peertjes na Photoshop

Digitaal getrokken met een Sony Cybershot DSC-P8. Een toestelletje dat ik op reis heb gekocht in Vietnam, dus de kans zit er in dat het misschien wel een volledige nep Sony is... Met zijn 3,2 megapixels is het waarschijnlijk al een hopeloos verouderd model, maar het ding doet waarvoor het gemaakt is: foto's nemen.

Ik probeer mijn foto's meestal te nemen in de voormiddag of rond het middaguur omdat dan, als de zon schijnt, het licht meestal op zijn mooist is.
Een beetje Photoshop doet natuurlijk ook wonderen. Dit is de originele foto, voor dat ik hem met Photoshop heb geattackeerd:

De peertjes voor Photoshop

Ik heb in de bewerkte foto bovenaan de achtergrond wat donkerder gemaakt, de peertjes wat meer kleur gegeven en geprobeerd wat diepte in de foto te steken. Behalve de peer links in beeld zijn de andere peertjes wat vager gemaakt. Het kan waarschijnlijk nog allemaal een stuk beter en fijner afgewerkt worden (de mogelijkheden met Photoshop zijn eindeloos), maar 't is een begin!

Deel dit artikel: Tags: Over La Cucina

Reacties

Carlo, ge doet dat goe!