In Search of Perfection

In Search of Perfection

Carlo · 11/01/08 · Gezien of gehoord

Heb ik dat goed gezien? Onze publieke omroep zendt eindelijk nog eens culinair programma uit! Stem af op maandagavond, 21u10, want dan is het "In Search of Perfection" met Heston Blumenthal! Blumenthal is eigenaar van restaurant The Fat Duck en één van die koks van de laatste generatie (zie ook o.a. Ferran Adria) die zweert bij emulsies en espuma's en allerlei vreemde toestellen in de keuken heeft staan. Check bijvoorbeeld eens zijn Egg & Bacon Ice Cream uit:

Bon, ik heb de episodes van "In Search of Perfection" al gezien via, euh, een lichte omweg op the internets en 't is de moeite. Blumenthal is mij vooral bijgebleven als die gesjeesde vent die een graafmachine inhuurt, zijn tuin opengooit en er een tandoori-oven in uitgraaft, "omdat hij alleen zo de perfecte Chicken tikka masala kan bereiden". Voorts is iedereen het er over eens dat zijn bril niet om aan te zien is, maar los van dat alles kijk ik graag nog eens opnieuw naar zijn streven tot de culinaire perfectie. Afspraak op maandag, Canvas, 21u10! Hierbij alvast een paar voorproefjes van zijn zoektocht naar de perfecte pizza:

Trouwens, moeten we niet eens met een petitie beginnen voor een nieuw kookprogramma van eigen bodem op de publieke omroep!?

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Ook al afleveringen gezien op BBC. Iemand die naar een Zwitsers smaaklab trekt om de perfecte kip te bereiden neemt zijn job (net iets te) ernstig.

Mij lijkt het meer entertainment

Ik hou van het programma. Zelf probeer ik ook steeds zo perfect en goed mogelijk een gerecht te maken. Al kost het me soms tot laat in de nacht..

Dear Heston,
We were so impressed with your recepe for bresse chicken which was sent out on Canvas, Belgium TV onthe11th februari 2008, dat we yesterday bought a bresse chicken, we can however not find the recepe anywhere on the net. Could you please sent us this recepe so we can make this wonderful dish.
with kind regards, Jacques and Lydia from Belgium

Ik denk niet dat Heston dit ziet Jacques en Lydia, dit is een belgische site, en heeft dus niks direct te maken met deze britse chef.

Wellicht dat dit e-mail adres uitkomst bied : deborahchalcroft@thefatduck.co.uk