Snel en simpel

Snel en simpel

Carlo · 09/04/10 · Geproefd

Penne All'Amatriciana &copy, La Cucina

Ik weet niet hoe het bij andere mensen zit, maar zo naar de late namiddag toe ontwikkelt zich bij mij meestal een innerlijke discussie rond waar ik goesting in heb voor het avondeten. Het beslissingsproces speelt zich dan af als een soort film in m'n hoofd waarbij ik mezelf de meest uiteenlopende gerechten voorschotel. Als ik mij dan zo min of meer instinctief een bepaalde voorkeur zie vormen, is het altijd goed om even terug af te dalen naar de realiteit: onze koelkast en wat daar eigenlijk nog allemaal inzit dat dringend op moet. Een snelle check met mijn wederhelft en meestal zijn we er dan heel snel uit: laat ons maar eens iets doen met die spruitjes of zo die al anderhalve week in de koelkast zitten.

Vanavond ben ik echter "home alone", dus op weg van de fitness naar huis nam ik mijzelf voor mijn innerlijke discussie nu eens te laten starten met wat er deze keer in de koelkast zat. Moe van de werkweek en de fitness had ik niet veel zin in om lang in de keuken te staan - maar wel goesting om iets lekkers te eten... Met kerstomaatjes en basilicum nog in de koelkast kwam ik al vrij snel bij pasta uit. Dus heb ik enkel snel nog pancetta bijgehaald in de supermarkt voor een penne all' amatriciana. Easy peasy: knoflook fijnsnijden, bakken in olijfolie tot de knoflook licht bruin is, pancetta in stukjes toevoegen, wat kerstomaatjes laten meebakken... een blikje gepelde tomaten, peper, zout en de saus laten inkoken terwijl de pasta opstaat. Et voila:

Penne All'Amatriciana &copy, La Cucina

In de supermarkt ook nog een behoorlijk Spaans wijntje gekocht (Delhaize, om en bij de 12 euro): La Mogarba (Priorat, 2007), gemaakt van Grenache, Carignan, Cabernet Sauvignon. Lang niet slecht, alhoewel het serieuze alcoholpercentage (15°) een beetje prikkelt in de mond en de natuurlijke aroma's wat overheerst (schoon gezegd hé... ben wijncursus aan 't volgen ,)

Mogarba &copy, La Cucina

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Ik doe er nog een goede scheut vodka bij !