Voornemens

Voornemens

Carlo · 04/06/05 · Gezien of gehoord

Via een collega van het werk leerde ik gisteren ananas-salie kennen. Ik kende wel gewone salie, maar van deze versie had ik nog nooit gehoord. Als je de blaadjes van de ananas-salie in je hand wat openwrijft, dan ruik je inderdaad meteen de geur van ananas. Volgens mijn collega is het erg lekker in fruitsalades. Bovendien komen er ook mooie bloemen uit dit plantje.

Vandaar mijn voornemens: ik moet dringend eens wat meer kruiden leren kennen en gebruiken. Blijkbaar bestaan er nog veel andere versies van salie ook.

Het leuke aan al deze kruiden is dat ze niet alleen een heerlijke smaak hebben, maar meestal ook een heilzame werking hebben op je lichaam.

Vaak zijn er ook interessante verhalen en spreuken ("Tiert de salie welig in de tuin, dan heeft in huis de vrouw de broek aan") aan verbonden. De groei van salie in de tuin zou volgens een oude traditie ook je voor-en tegenspoed bepalen. Doet de salie het goed, dan gaat het met de zaken ook goed. Wil de salie niet groeien, dan staan de zaken er slecht voor. Salie-thee heeft dan weer een reinigende werking in je lichaam.

En dan heb ik het nog niet gehad over alle recepten met salie! Een Italiaanse specialiteit is gewoon pasta met een paar blaadjes salie en wat boter. Of wat dacht je van saltimbocca (dunne sneetjes kalfsvlees met Parmaham) met verse salie?

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord