Damejeanne

Damejeanne

Carlo · 14/03/17 · Restauranttips · Brussel

Damejeanne - La Cucina

Al van toen we er de eerste keer kwamen toen het nog maar net open was, hadden we al door dat Damejeanne een winner zou zijn. Dat zonovergoten terras! Een caffè aperitivo die de uitbundige Italiaanse apero time tot bij ons deur brengt! Die hapjestoog! De Italiaanse aperitiefklassiekers (bitters!)! Eigenzinnige cocktails en goede wijn! Olijfolie van het huis! Maar ook: wat vrolijkheid aan de Ieperlaan.

De keuken was toen nog niet helemaal operationeel en dus konden we er enkel de panini proeven, maar die bevestigden ons gevoel: hier zitten mensen met bezieling en passie achter. Fast forward en zoveel maand later is Damejeanne ondertussen goed gekend en een heel druk bezocht adres. Een warm plekje in de zon buiten of binnen in het restaurant: je moet er snel bij zijn of op voorhand reserveren.


Naast aperitieven kan je er ’s middags terecht voor een lunch. Wat er op het bord komt varieert er van dag tot dag en kan je terugvinden op hun Facebookpagina. Wij waren er vandaag vroeg bij en proefden er heerlijke gnocchi di zucca (gnocchi met pompoen) met een lekkere tomatensaus en mozzarella.

Een crodino vooraf en een lekkere “mockito" op basis van vijgen en dadels (aanrader!) tijdens het eten: we waanden ons voor een uurtje even helemaal in vakantiestemming. Kwestie dat het leven kort is en nu gebeurt hé ;).

Adres: Damejeanne, Ieperlaan 31, 1000 Brussel. Tel.: 0488 69 96 19.

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel

Reacties

Ze zoeken al een nieuwe chef. Inherent aan het succes?