De Spanjaard

De Spanjaard

Carlo · 06/08/05 · Restauranttips · Brussel

Er zijn van die periodes dat ik behoefte heb aan "serieus" vlees, zoals gisterenavond. Mijn compagnon de route bleek gelukkig net zijn zinnen op hetzelfde gezet te hebben. Er zat dus maar één optie op: naar "de Spanjaard" in Sint-Gillis, voor een gegrilde cote à l'os, geserveerd "a la plancha". Groot was onze ontgoocheling toen bleek dat onze Spanjaard zijn jaarlijkse vakantie aan het doorbrengen was in, of course, Spanje. Dju! We wisten even niet goed welk alternatief te zoeken en dwaalden wat verweesd rond in Sint-Gillis, tot we botsten op iets dat er op het eerste zicht uitzag als een gewoon Spaans cafeetje, maar bij nader inzien ook een deftige menukaart bood. Twee pintjes en een tapa later hadden we allebei zoiets van: 't zal hier lang niet slecht zijn om te eten. Als tapa hadden we gefrituurde ansjovis gevraagd: lekker krokante, even in een beetje broodkruim gewentelde visjes, die volgens de dame des huizes in één keer met staart en al moesten opgegeten worden. Mijn tafelgenoot bestelde zijn cote à l'os, maar ik koos voor "picania". Wel: vlees hebben we gegeten. De cote à l'os was gigantisch en ik kreeg niet één, twee, maar drie (!) grote steaks. Heerlijk mals geroosterd, geserveerd met dikke frieten. Vegetariërs: gelieve zich te onthouden, want groenten krijg je er nauwelijks. Maar het vlees daarentegen.. dat is topklasse. Ik weet niet hoe het restaurant heet: het is vlakbij de Hallepoort, op een hoek tegenover het begin van de Volderslaan (diametriaal tegenover de Griekse groentewinkel).

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel

Reacties

Zelfde *vlees* ervaring gehad in een klein spaans café dicht bij het Vossenplein in de marollen (schuins recht tegenover de Fuse).