Signora Ava

Signora Ava

Carlo · 04/09/15 · Restauranttips · Brussel

Signora Ava

De laatste tijd ontpoppen zich steeds meer culinaire zaakjes aan de Vlaamsesteenweg in Brussel: Makisu, Gramm, Settebello... Een van de laatste aanwinsten is Signora Ava, een restaurantje dat Italiaanse "street food" belooft.

Wie dacht hier pizza a taglio of arancini te vinden komt bedrogen uit: Signora Ava gooit het over een andere, meer gedurfde boeg met eigen creaties en wat minder voor de hand liggende klassiekers uit de Italiaanse keuken. De ober haast zich om te zeggen dat de enige pizza die op de kaart staat geen traditionele pizza is, maar een groentegerecht met stukjes "pizza" in.

We zijn best wel benieuwd naar wat dat precies is en bestellen de pizza, samen met een panzanella con bufala. We laten ons verleiden om een "tagliere misto" met kaas en Italiaanse charcuterie vooraf te nemen. Als we vragen welke wijn we daar best bij drinken beginnen de ogen te glunderen en vertelt de vrouw des huizes ons enthousiast over de suggesties.

De tagliere misto is een eenvoudige, maar goede smaakmaker met o.a. lekkere caciocavallo, coppa en worst met venkel. We zitten op het terras aan de straatkant in de laatste avondzon en wanen ons met de ogen dicht even in Italië.

De twee hoofdgerechten blinken uit in eenvoud maar zijn beide smaakbommetjes. De Panzanella is goed gekruid en smaakt fris door toevoeging van kleine stukjes selder. De pizza e minestre is een goed op smaak gebrachte groentenschotel. We sluiten af met een lekker stukje taart. Hier komen we terug.

Signora Ava, Vlaamse Steenweg 92, 1000 Brussel.

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel