Brood

Brood

Carlo · 09/09/07 · Geproefd

Wit brood - &copy, La Cucina

Als er iets is waar ik op verzot ben dan is het wel vers brood, liefst met een harde krokante korst. Alleen de geur al van zo een versgebakken brood vind ik hemels!

Ik heb me nog niet gewaagd aan zelf brood te maken, maar laatst mochten we meeproeven van een vers zelfgemaakt brood bij vrienden die regelmatig zelf hun brood bakken. Zo een flinke snede verse gebakken brood met wat gezouten boter is één van de eenvoudigste, maar voor mij meest aangename culinaire belevenissen die er bestaan. Ik stond versteld van de smaak en nog meer toen ik hoorde dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was om zelf brood te maken - kwestie van een paar ingrediënten bij elkaar te gooien, goed kneden, laten rusten, nog eens kneden en de oven in. Simpel, zo verzekerden onze vrienden ons. Juist ja, maar ik besloot toch nog snel even de ingrediënten en de verhoudingen neer te krabbelen.

En nu ben ik dus mijn snel neergekrabbelde notities aan het overlopen: bloem, gist, zout, suiker en dat is het. Wat er op de achterkant van mijn maaltijdcheque staat. Maar moet daar niet nog water bij? En hoeveel? En eigenlijk hoeveel suiker precies? En hoeveel zout?... Enfin, 't is maar dat ik een dezer dagen eens terug op bezoek moet bij hen. Voor meer instructies. En als ik wat goed mik, misschien opnieuw vers brood ,)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd