Gezien of gehoord

Geniet van je culinaire vakantie!

Sunset at Magnetic Island - © La Cucina

Ten huize La Cucina noemen we elk weekend vakantie! Het zijn wat te drukke dagen om veel zelf te schrijven of te koken, maar hier is alvast een portie culinair leesvoer voor de vakantie:

Nog één nachtje slapen!

Verjaardagsfeestje

Bijna vakantie! Al is het voor ons een beetje stilte voor de storm: morgen organiseren we een verjaardagsfeestje voor onze vierjarige dochter, samen met vier andere kindjes. Het is het eerste feestje met kindjes dat we voor haar zo organiseren, dus we vinden het best wel spannend.

Michelin Stars: the Madness of Perfection

Michelin

In de BBC-documentaire "Michelin Stars: the Madness of Perfection" gaat de Britse culinaire recensent William Sitwell op zoek naar wat het betekent voor chefs om één of meerdere Michelinsterren te halen.

Geniet van de vakantie

Gone to the Beach

Wij hebben de gewoonte om elke vrijdagavond als we thuiskomen van 't werk tegen elkaar "welkom in de vakantie!" te zeggen. Gewoon de gedachte van "vakantie" te hebben, hoe kort ook, maakt mij in ieder geval instant blij. Ik heb alvast een aantal links verzameld om het vakantiegevoel aan te wakkeren.

Je eigen pizza in 90 seconden

Roccbox

Hoe cool is dit: de Roccbox is de eerste draagbare houtgestookte oven die, althans volgens de makers, in 15 minuten een temperatuur tot 500 graden celsius kan bereiken. Goed genoeg om in 90 seconden je eigen pizza's te bakken. De oven bevat een stenen bakplaat en werkt zowel met hout als met gas. Hij is gemaakt uit staal en voorzien van een silicone buitenlaag die er voor zorgt dat je je handen er niet aan verbrandt.

Spoonacho

Spoonacho

Me like. Momenteel nog een concept, maar wat mij betreft mogen ze binnenkort in de winkel liggen. Gevonden via het fantastische Nachos NY, dat de beste Nacho-adresjes in New York verzamelt. Mmm. Goesting.

Batali!

Op reis in de States (later meer!) heb ik eindelijk de kans gehad om Bill Bufords "Heat" te lezen. Bill Buford is een alom geprezen journalist die, à la Günter Walraff, undercover gaat om bepaalde thema's zelf aan den lijve te voelen.

NYC's skyline has never looked this cool

Waw! Dit is wel indrukwekkend en een stapje verder dan mijn onschuldige pogingen om groenten in een stad te kweken. Maar moest ik nog steeds een balkon of terras hebben (intussen verhuisd), dan zou ik al zeker opnieuw een tomatenplant zetten. Hopelijk zet dit filmpje aan tot inspiratie!:

Pizza + 1000 Brussel?

Eén van de mannen bij Yahoo had gisteren zin in sashimi bij een restaurant in de buurt van zijn huis en hupsakee:

Starting today, we are introducing a new feature that makes it easier to search for specific menu items for the times when you know what you want to eat but don’t know where to go.

Pagina's