Cà Dei Frati

Cà Dei Frati

Carlo · 06/12/16 · Wijntips · Ferrara

Cà Dei Frati - La Cucina

Verleden week werd ik tot mijn grote vreugde verrast door mijn wederhelft met deze fles witte wijn uit het Lugana wijngebied in Noord-Italië. Ze brengt ons terug tot de heerlijke vakantie die we afgelopen zomer hadden in Italië. In onze uitvalsbasis Ferrara kwamen we toen eetmomenten tekort om alle goede culinaire adresjes te bezoeken die ons waren getipt (met dank aan mijn ouders die al ettelijke keren in Ferrara zijn geweest!). 

Op een dag, moe van een bezoek aan een stad in de buurt, ploften we ons op goed geluk neer op een terras op een van de gezellige pleintjes van het stadje om nog snel iets te eten. Bleek dat het een restaurant was dat in vis gespecialiseerd was en dat de kaart zoveel goeie dingen bevatte dat het moeilijk werd om te kiezen. We deden ons best, maar dan was er ook nog die immense wijnkaart om uit te kiezen... Tot mijn oog viel op een aantal Lugana-wijnen.

Toeval wil dat we het jaar ervoor dat kleine wijngebied hadden ontdekt en allebei de wijnen uit deze regio erg apprecieerden. Wij heel blij om die hier op de kaart terug te vinden, maar welke ervan moesten we nu kiezen? Dan maar de ober er bij geroepen, en bleek dat die ook een Lugana-fan was. Zijn ogen fonkelden en zonder aarzelen werd het deze I Frati van 100% Turbiana- druif. "E' il nostro orgoglio", zegt de wijnboer op zijn site.

En dat kunnen we zeker beamen. Prijs/kwaliteit is dit een heerlijk wijntje dat ook bij anderen goed scoort. In het Brusselse alvast te vinden bij Enoteca Medusa, maar mogelijks ook nog op andere plekken. Alleen jammer dat we er dat terras en het eten van ristorante Dogana niet bij kunnen krijgen hier ;). Want ook dat is zeker een aanrader!

Deel dit artikel: Tags: Wijntips · Ferrara