De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk

Carlo · 03/12/07 · Over La Cucina

Ik ga investeren in een nieuw digitaal fototoestel. Ik heb goesting om deftige foto's te trekken voor La Cucina. Foto's die je onmiddellijk goesting geven om te eten. Foto's die het water in de mond doen lopen.

Maar dan komt het moment om keuzes te maken. Ik zoek iets rond de 700 euro, body + objectief en niet té zwaar en té groot. Canon? Nikon? Pentax? Canon lijkt mijn voorkeur te dragen, al wordt dat geheel en al bepaald door het feit dat ik al een Canon heb. Een oude reflexcamera (de populaire AE-1) waar ik zeer tevreden van ben. Ondertussen ben ik wat op zoek gegaan en spreekt de Canon 400D mij wel aan. Iemand ervaring met dit toestel? Of andere suggesties?

Update: ondertussen lijkt de Canon Powershot G9 mij ook wel iets. Veel compacter, maar toch met uitgebreide mogelijkheden (ook RAW).
Eens bekijken...

Update 2: en ik dus al twee dagen super positieve reviews aan het lezen over de Canon 40D: blijkt dat ik mij vergist heb, het moet de Canon 400d zijn waar ik meer over moet lezen (een nulletje minder betekent zowat een dubbel zo dure camera... teehee)

Update 3: of dan toch een Canon 40D? Of een Nikon d80?

Deel dit artikel: Tags: Over La Cucina

Reacties

Hallo,

ik heb een tijdje terug een Nikon D80 gekocht en ben er supercontent van!
Toestellen als de Alpha van Sony (Minolta) en de Eos van Canon zijn zeker
ook het overwegen waard! Eens kijken kan zeker geen kwaad want je kan je
wat een digitaal toestel betreft niet genoeg informeren!
Zeker een paar toestellen gaan uitproberen om te weten welk toestel het
best in je hand ligt! Veel succes met kiezen!
Mijn stem heb je voor beste site...

Grtz,
Steven

Bedankt voor de tips! Ben intussen ook meer en meer in de richting van een Nikon D80 aan het denken. Alleen weet ik nog niet of ik alleen de body koop of zo een pakket body+objectief. Wat denk je van het standaard bijgeleverd objectief bij de Nikon D80?

De std objectieven van Nikon vind ik zeker beter dan die bij Canon. De 18-55 of de 18-70 van Nikon zijn zeker goed om mee te beginnen! je kan dan later altijd nog bijkopen of bvb een 50mm std objectief kopen (is een perfecte lens voor portretten dus vermoed dat die ook super is voor gerechten :-)). Laat je niet verleiden tot 18-200mm ofzo, die lichtsterkte zal niet naar wens zijn. Hoe groter de range, hoe minder de lichtsterkte waar je mee start...

Aha, dat is goed om weten. Ondertussen aan het twijfelen ts Nikon d40, d50 of d80... heb gelezen dat vooral het objectief het grootste verschil maakt. Heb de Nikon d80 ondertussen al eens in de hand gehad en die voelt wel stukken degelijker aan dan de Canon 400d. Alle verdere info steeds welkom, ook mbt. objectieven!

De D80 is zeker een goede keuze, ik heb indertijd een pakket gekocht,
dat was toen de body + 18-135 objectief. Als je vooral gerechten wilt gaan
fotograferen zal een 18-55 geschikter zijn, met de 18-135 kan je al behoorlijk
uitzoomen, is hier niet nodig denk ik.
Vraag eventueel ook eens advies ivm filters, er bestaan er een paar interessante,
voor weerspiegeling in glas, enz...

Grtz,
Steven

Ik ben alleen wat bezorgd over het gewicht...ben momenteel op reis in Madrid (verslag volgt!) en als ik denk om naast een gewone tas nog eens een cameratas met een zwaar toestel te moeten meezeulen: liever niet! Vandaar in eerste instantie mijn interesse ook voor die Canon powershot g9. Ik neem ook regelmatig mijn toestel mee op restaurant en zo een kanjer werkt ook niet echt discreet. Langs de andere kant doe ik liever meteen één goede investering in een degelijk apparaat waarvan ik zeker ben dat ik er een tijdje mee voortkan én goede culinaire foto´s mee kan nemen. Zijn beide te verenigen in 1 toestel? Of is dat ijdele hoop?

Ik heb me onlangs een 2dehands Nikon D70 (voorloper van D80) gekocht, fantastisch toestel, met voor mijn beperkte kunnen al ongelofelijk veel mogelijkheden. Voor mij zijn er twee nadelen aan zo'n toestel: de prijs en vooral het gewicht. Je kan het gewoon onmogelijk altijd bijhebben. En met zo'n uitgebreide, compacte Canon kan je ook al prachtige foto's trekken hoor, zelfs al met zo'n ixus:

www.letsgodigital.org/nl/camera/review/149/page_1.html

Iemand ervaring met de Canon powershot g9?

Helaas niet, ik ben resoluut voor de D80 gegaan, ik heb liever het gevoel
degelijk materiaal in m'n handen te hebben. Niet dat kleine, lichtere toestellen niet degelijk zijn, integendeel. Heb het hier over een gevoel van met de camera
bezig te zijn. Dus mijn adviesrol loopt hier ten einde. Veel succes nog met je
'camerajacht'!

Grtz,
Steven

Heb onlangs Canon EOs 40D gekocht. Schitterend toestel, zou het niet willen inruilen voor iets anders (tenzij voor EOS 1D MIII ;-)) Canon doet op dit moment rebate acties, op EOS 40D krijg je 70 euro terug !

Iemand ervaringen met de Nikon D40? Kwaliteit body & objectief?

Ik ben er nog altijd niet aan uit. Ondertussen ook hier interessante dingen gelezen in de commentaren. Misschien dat ik nog even wacht tot er een nieuw model van Nikon uitkomt.