Nougat glacé

Nougat glacé

Carlo · 01/03/17 · Geproefd

Nougat Glacé - La Cucina

Dit moet zowat mijn favoriete dessert zijn. Als ik het op een menukaart zie staan, dan ben ik meteen verkocht. De combinatie van gekarameliseerde, licht geroosterde pistache-nootjes en amandelen met ijs zorgt voor een lekkernij die zacht maar ook krokant is en zoet maar ook niet te zoet. Wil je het zoeter, dan past frambozencoulis er perfect bij. Wil je het nog minder zoet, hou het dan bij verse frambozen, wat extra nootjes en eventueel een paar blaadjes verse munt.

Al die tijd kwam het nooit bij me op om het zelf te maken, omdat ik dacht dat je er een ijsmachine voor nodig had of zo. Tot vrouwlief voor een familiefeest ideeën zocht voor een dessert. We kopen gewoon nougat glacé en frambozencoulis, dat is lekker en snel klaar voor 15 personen, was mijn gedacht. NIets van: dan wil ik dat zelf maken!, zei ze. Waarop ik argwanend: ja maar, dat is veel te ingewikkeld en we moeten ook nog voor al de rest zorgen en en... Bon, end of story: nog geen vijf tellen later had ze het recept vanop internet, werden de ingrediënten in huis gehaald en ging ze aan de slag om iets te maken dat ze zelf nog nooit had geproefd.

Wel, alle eer aan vrouwlief dus: het was niet alleen super lekker, maar sedertdien weten we dat het eigenlijk ook vrij simpel is om te maken en je er helemaal geen ijsmachine voor nodig hebt. En eigenlijk is het ook wel een ideaal recept voor grotere groepen: je kan het perfect op voorhand bereiden en het is snel mooi gepresenteerd op een bordje. Zorg alleen dat je genoeg hebt, want gegarandeerd wordt er bij gevraagd.

Bekijk hier het recept!

Deel dit artikel: Tags: Geproefd