Scarmoza

Scarmoza

Carlo · 22/06/05 · Geproefd

Scarmoza leerden we kennen bij de Italiaan naast ons deur. Je kan er een sudderend pannetje tomaat met gegrilde scarmoza bestellen. Zoals bij de meeste gerechten uit de Italiaanse keuken blinkt ook dit schoteltje uit in eenvoud, maar wat een smaak!

Scarmoza is eigenlijk gerookte mozarella. De kaas wordt opgehangen aan een touwtje en krijgt een lichtbruin korstje. Je kan scarmoza gewoon in blokjes snijden en zo opeten, maar gegrild is de kaas nog lekkerder. Een paar plakjes op lasagne, worst (Italiaanse varkensworst met venkel) of kalfslapjes maken een heerlijk gerecht. Of probeer het eens tussen een croque-monsieur of op een gegrild broodje: wrijf een teentje knoflook uit op een stuk ciabatta, bedruppel met wat olijfolie, kruid met wat oregano, peper en zout, leg er een paar plakjes tomaat op, een paar blaadjes basilicum, eventueel een sneetje gerookte Italiaanse of Spaanse ham, wat olijven en dek af met sneetjes scarmoza. Plaats het onder de grill in de oven tot de scarmoza gesmolten is.

Ik ben scarmoza voorlopig nog niet in de supermarkt tegengekomen, maar je vindt het zeker bij een Italiaanse deli-winkel.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd