Snelle pizza

Snelle pizza

Carlo · 01/08/07 · Geproefd

Pizza - &copy, La Cucina

Geheel tegen mijn principes (ik ben van oordeel dat je niet aan pizza's moet beginnen zolang je geen houtgestookte oven ter beschikking hebt :) heb ik vandaag een pakje kant-en-klaar pizzadeeg gekocht en mijn eigen pizza gebakken. Simpel, heel snel klaar en nog lekker ook. Natuurlijk zouden de haren ten berge rijzen van elke rechtgeaarde Italiaan die het zou geproefd hebben, maar binnen de rangorde van diepvries en andere doe-het-zelf pizza's met voorgemaakt deeg vond ik dit de best gelukte tot nu toe. Ik gebruikte een pakje opgerold deeg van in de supermarkt (diegene die je vindt in de gekoelde rekken), een bol mozzarella, fijngehakte tomatenpulp, wat verse basilicumblaadjes, plakjes ui en rode paprika, wat oregano, peper en zout en hopla, net geen twintig minuten de oven in. Ideaal voor als je weinig zin hebt om veel te koken, of als je favoriete Italiaans pizzarestaurant zijn sluitingsdag heeft! :)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Ziet er ongelooflijk lekker uit :-)

Ik heb de oven op zijn maximumstand (ik denk 220-250 graden) laten voorverwarmen. Eens de pizza in de oven heb ik hem op 180-200 graden gezet.

Ik moet toegeven dat die pizza er best wel smakelijk uitziet. Je hebt je pizza wellicht in een traditionele oven gebakken, op hoeveel graden?