Vin du Jardin

Vin du Jardin

Carlo · 03/11/15 · Geproefd

Vin du Jardin

Afgelopen voorjaar, tijdens campagne "Dagen zonder vlees", nam ik mezelf voor om niet alleen veertig dagen geen vlees te eten, maar ook veertig dagen geen alcohol te drinken. Ik heb een paar keer serieus gevloekt tijdens die dagen. Zoals die keer dat we bij vrienden gingen eten en iedereen gezellig aan het aperitieven was en ik daar stond met mijn glas water. Of die keer dat na het etentje de gastheer een fles exclusieve Guatemalteekse rum uithaalde als degustief.

Na een tijdje in die periode had ik het helemaal gehad met dan maar een of andere zoete frisdrank te drinken als alternatief voor dat eeuwige water. Crodino was even een redding. Dan kwam Monin Bitter.  Dan maar eens een alcohol vrije pils geprobeerd, maar dat was ook niet echt iets. Eigenlijk kwam ik toen tot de conclusie dat er bijster weinig alternatieven waren.

Toen een marketingbureau me onlangs voorstelde om "Vin du Jardin", een alcoholvrij alternatief voor het aperitief en bij de maaltijd te proberen, was ik dan ook een en al oor. De "Vin du Jardin" die ik te proeven kreeg, bestaat in 3 smaken: "Pomme Padour", "Vie en rose" en  "Bord l'eau". Ze worden op de markt gebracht als non-alcoholisch alternatief voor aperitief, rode en witte wijn door de mensen achter restaurant De Glazen Toren (Affligem). 

De drie variëteiten zijn gemaakt op basis van fruitsappen en natuurlijke ingrediënten, zonder bewaarmiddelen, gluten of toegevoegde suikers. We begonnen met de "Vie en Rose" te kraken en proefden meteen kwaliteit. Gecombineerd met een ijsblokje, een schijfje limoen en een paar blaadjes munt smaakt het fris en zomers, maar naar mijn goesting mag het nog kruidiger. De "Bord l'eau", die dan als de "rode wijn" van het trio geldt is een behoorlijke smaakbom met frisse zuren en een mooie afdronk.

Mijn conclusies: dit zijn drie dranken van de bovenste plank. Maar omdat ze als non-alcoholisch alternatief voor wijn worden voorgesteld, maak je automatisch bij het proeven snel de vergelijking met wijn en dan bleef ik op mijn honger zitten en smaken ze voor mij nog te zoet.  Maak je die vergelijking niet, dan proef je een en al kwaliteit.

Meer info: www.vindujardin.be (Voorlopig zijn ze enkel verkrijgbaar bij restaurant De Glazen Toren zelf)

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

zie er naar uit deze drie soorten te proeven

Noot: 18 december Kerstconcert, receptie