Een stukje Japan in Brussel

Een stukje Japan in Brussel

Carlo · 30/04/10 · Geproefd · Brussel

Deze middag is het er eindelijk van gekomen: gaan lunchen bij Kamo! Een Japanse vriendin had ons eerder al het voortreffelijke Sushi Kobo in Woluwe doen ontdekken. We zijn er twee keer met haar gaan eten en dat was telkens een feest, want als Japanse weet ze als geen ander dat de Japanse keuken meer is dan sushi en ramen. Ook heel leuk om gade te slaan hoe ze dan telkens heel gedreven in het Japans de gedienstige obers aanstuurde om nog eens een "beetje van dit!", "meer groene thee!" of nog dat "lekker schoteltje!" aan te brengen. Had het van haar en van ons afgehangen dan waren we er nog vaak op bezoek geweest, helaast besloot het piepkleine restaurantje een paar maand terug nog enkel take-away te doen.

Panique au village dus, tot zij en haar man ons een maand geleden met fonkelende oogjes vertelden over Kamo.... Fantastisch nieuws, want ze had, en dan nog in de buurt van haar werk, een zo mogelijk nog beter Japans restaurant gevonden! Vol overgave vertelde ze over de open keuken, waar je de Japanse koks live aan het werk zag, over de uitzonderlijke kwaliteit (een beetje opzoekwerk leerde mij intussen dat Gault Millau Kamo als Aziatisch restaurant van het jaar uitriep) en dan bovenal de prijs/kwaliteitsverhouding van de lunch.

Terwijl Kamo namelijk behoorlijk duur als je gewoon iets van de kaart kiest, is de lunch aan tien euro (met thee inbegrepen) ongeloofelijk zijn geld waard. Er zijn een aantal opties 's middags (sommige kosten 12 euro) - wij kozen drie verschillende gerechten en konden zo proeven van krokante kip met een lichte zoetzure saus, rosé gebakken eend met soya en gegrilde makreel. Een snelle foto met de gsm:

Kamo &copy, La Cucina

Ondertussen vertelde ze ons dat kok eigenlijk liever geen sushi maakt omdat hij vooral wil laten proeven van de minder bekende Japanse keuken. Sushi's zijn evenwel een Belgische publiekstrekker, dus staan ze toch nog op de kaart (en zijn ze naar verluidt ook onberispelijk). Dus als je er bent, neem dan misschien eens geen sushi en laat je verleiden door de keuze van de chefkok. Reserveren is een must: Kamo, Jaargetijdenlaan 123 (zijstraat Generaal Jacqueslaan), 02/648.78.48.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd · Brussel

Reacties

That just looks great and very filling! Now you got me craving for some japanese...hmm. haha! I want to share this to my friends in Foodista . I hope you don't mind ;-)

Cheers!
Amy from Australia

Het zat er aan te komen: vandaag net gezien in de krant dat Kamo beloond wordt met een eerste Michelinster.