Dierendonck

Carlo · 29/03/17 · Geproefd · Brussel

Slagerij Dierendonck in Brussel - La Cucina

Exit Jack O Shea, enter Dierendonck: na een korte passage van de Ierse slager in de Sint-Katelijnestraat in Brussel, was het plots gedaan en waren we onze stoef-slagerij uit de buurt kwijt. Ik weet het niet goed aan wat het precies lag, want er leek altijd veel volk in de winkel te staan, maar ik vermoed dat het restaurant dat hij een paar huizen verderop opendeed hem de das omdeed.

Damejeanne

Carlo · 14/03/17 · Restauranttips · Brussel

Damejeanne - La Cucina

Al van toen we er de eerste keer kwamen toen het nog maar net open was, hadden we al door dat Damejeanne een winner zou zijn. Dat zonovergoten terras! Een caffè aperitivo die de uitbundige Italiaanse apero time tot bij ons deur brengt! Die hapjestoog! De Italiaanse aperitiefklassiekers (bitters!)! Eigenzinnige cocktails en goede wijn! Olijfolie van het huis! Maar ook: wat vrolijkheid aan de Ieperlaan.

Nougat glacé

Carlo · 01/03/17 · Geproefd

Nougat Glacé - La Cucina

Dit moet zowat mijn favoriete dessert zijn. Als ik het op een menukaart zie staan, dan ben ik meteen verkocht. De combinatie van gekarameliseerde, licht geroosterde pistache-nootjes en amandelen met ijs zorgt voor een lekkernij die zacht maar ook krokant is en zoet maar ook niet te zoet. Wil je het zoeter, dan past frambozencoulis er perfect bij. Wil je het nog minder zoet, hou het dan bij verse frambozen, wat extra nootjes en eventueel een paar blaadjes verse munt.

La Tana

Carlo · 19/02/17 · Restauranttips · Brussel

La Tana - La Cucina
Verdorie, dat we dit nog niet eerder hadden ontdekt! La Tana is een piepklein Italiaans restaurantje in Brussel om te koesteren. Dubbel verdorie dat we dit net tijdens Tournée Minérale bezoeken, want wat La Tana zo uniek maakt, is iets dat je denk ik in geen enkel andere Italiaans restaurant in België vindt:  een grote kaart met Italiaanse speciaalbieren. 
 

Cà Dei Frati

Carlo · 06/12/16 · Wijntips · Ferrara

Cà Dei Frati - La Cucina

Verleden week werd ik tot mijn grote vreugde verrast door mijn wederhelft met deze fles witte wijn uit het Lugana wijngebied in Noord-Italië. Ze brengt ons terug tot de heerlijke vakantie die we afgelopen zomer hadden in Italië. In onze uitvalsbasis Ferrara kwamen we toen eetmomenten tekort om alle goede culinaire adresjes te bezoeken die ons waren getipt (met dank aan mijn ouders die al ettelijke keren in Ferrara zijn geweest!). 

"Spaghetti" Bolognese

Carlo · 17/11/16 · Geproefd

Carluccio

Een tijdje geleden maakte de immer minzame en gemoedelijke Italiaanse tv-kok Antonio Carluccio zich voor één keer boos. Boos over wat we allemaal de spaghetti bolognese aan doen. Om te beginnen met de naam, want die is al helemaal fout. Eigenlijk hoort het om te beginnen al helemaal niet spaghetti te zijn. Bij zo een stevige saus horen tagliatelle, liefst versgemaakt.

Altamira

Carlo · 13/11/16 · Geproefd · Sint-Jans-Molenbeek

Altamira Pizza

Toen we een aantal jaar terug de verhuis van centrum Brussel naar Sint-Jans-Molenbeek maakten, kenden we nog maar weinig eetplekken in onze nieuwe buurt. Op een van de eerste avonden waren we de muren aan het verven en wilden we gauw pizza laten leveren. Na wat rondbellen bleek echter dat geen van de ons in het centrum vertrouwde adressen wou leveren in Sint-Jans-Molenbeek. Bummer, dachten we, want dat zou dan ook naar de toekomst toe wel vervelend zijn...

Saint-Véran

Carlo · 31/05/16 · Wijntips

Saint-Véran Manoir du Chardon - La Cucina

Deze Saint-Véran  is al een paar jaar onze favoriete witte huiswijn. Droog, met een fris zuurtje,  een hint kalksteen (wat ik persoonlijk graag heb): kortom voldoende subtiel zodat hij niet meteen gaat vervelen. Een all-round wijn die het goed doet bij visgerechten, maar evenzeer overeind blijft bij pakweg een salade niçoise waar hij moet opboksen tegen de vinaigrette.

Abu Antar

Carlo · 25/05/16 · Restauranttips · Brussel

Abu Antar - La Cucina

Met het interieur gaat Abu Antar niet veel prijzen winnen, maar  de geur van een smeulend houtskoolvuur en het zicht op on the spot gemaakte tabouleh maakt dat snel goed. En zie, dat is waarom ik van Brussel hou. Ik woon er ondertussen al zestien jaar en nog steeds word ik verrast door onverwachte culinaire adresjes die er al zo lang blijken te bestaan. Voor wie graag Libanees eet, is Abu Antar een aanrader.

Pagina's