Gone to the Beach

Geniet van de vakantie

Wij hebben de gewoonte om elke vrijdagavond als we thuiskomen van 't werk tegen elkaar "welkom in de vakantie!" te zeggen. Gewoon de gedachte van "vakantie" te hebben, hoe kort ook, maakt mij in ieder geval instant blij. Ik heb alvast een aantal links verzameld om het vakantiegevoel aan te wakkeren.

Roccbox

Je eigen pizza in 90 seconden

Hoe cool is dit: de Roccbox is de eerste draagbare houtgestookte oven die, althans volgens de makers, in 15 minuten een temperatuur tot 500 graden celsius kan bereiken. Goed genoeg om in 90 seconden je eigen pizza's te bakken. De oven bevat een stenen bakplaat en werkt zowel met hout als met gas.

Golden Bay - La Cucina

Classics revisited: apple crumble

Apple Crumble hoort bij die allereerste collectie van recepten die op La Cucina verschenen. Als recept vinkt het nauwkeurig de vakjes aan van de recepten die ik het liefst heb: uitblinkend in eenvoud, doodsimpel om te maken, goedkope ingrediënten en een smaakbom van formaat.

Histoires d'O

Culinaire tip voor Oostende

Tip voor wie deze zomer aan zee vertoeft of op daguitstap gaat: Histoires d'o. Dit kleine eetcafé, vlakbij het casino van Oostende, is een verademing temidden van de vele middelmatige tearooms en bistro's die je langs de dijk vindt. En met ook nog eens een gezellig terras waar er nog tot laat zon is.

Mano a Mano

Mijn favoriete Italiaan in Brussel

Het was ondertussen alweer een tijdje geleden dat we er waren geweest, maar ons laatste bezoekje heeft het weer bevestigd. Voor mij is Mano a Mano in Elsene nog steeds het beste Italiaans restaurant qua prijs/kwaliteit in Brussel.

Back in business

Back in business

Het had allemaal best wat sneller mogen gaan, maar met 2 kleine kindjes in huis, een drukke job, genieten van het leven en zo vliegt de tijd snel voorbij ... Maar 't is zover! La Cucina steekt helemaal in het nieuw en is ook onder de motorkap gereviseerd.

Eetadresjes in New York

Bijten in de grote appel

Een collega van mij vertrekt aanstaande zaterdag naar New York en ik had al langer beloofd van nog wat culinaire tips mee te geven, dus belofte maakt schuld! Maar voor ik van wal steek een kleine "disclaimer": ik weet dat er mensen zijn die zo zot zijn van NYC dat ze er elk jaar of elk seizoen of elk maand of elke week naartoe gaan.

Tijd om te migreren

Waar is de tijd? De tijd dat ik uren spendeerde aan het uitpluizen van online tutorials en boeken omdat ik kost wat kost mijn eigen Content Management Systeem wilde uitbouwen om La Cucina te beheren.

Margarita's in Las Vegas

Sweet Memories

Er zijn margarita's en margarita's, zo hebben we ontdekt op onze laatste trip in de States. Er zijn deze die ze in "buckets" van 5 liter verkopen bij Wal-Mart. Of deze waar ze je mee om de oren slaan in Las Vegas, met meer ijs en suikersiroop dan iets anders.

Margarita

Pagina's