Cà Dei Frati

Cà Dei Frati - La Cucina

Verleden week werd ik tot mijn grote vreugde verrast door mijn wederhelft met deze fles witte wijn uit het Lugana wijngebied in Noord-Italië. Ze brengt ons terug tot de heerlijke vakantie die we afgelopen zomer hadden in Italië. In onze uitvalsbasis Ferrara kwamen we toen eetmomenten tekort om alle goede culinaire adresjes te bezoeken die ons waren getipt (met dank aan mijn ouders die al ettelijke keren in Ferrara zijn geweest!). 

"Spaghetti" Bolognese

Carluccio

Een tijdje geleden maakte de immer minzame en gemoedelijke Italiaanse tv-kok Antonio Carluccio zich voor één keer boos. Boos over wat we allemaal de spaghetti bolognese aan doen. Om te beginnen met de naam, want die is al helemaal fout. Eigenlijk hoort het om te beginnen al helemaal niet spaghetti te zijn. Bij zo een stevige saus horen tagliatelle, liefst versgemaakt.

Altamira

Altamira Pizza

Toen we een aantal jaar terug de verhuis van centrum Brussel naar Sint-Jans-Molenbeek maakten, kenden we nog maar weinig eetplekken in onze nieuwe buurt. Op een van de eerste avonden waren we de muren aan het verven en wilden we gauw pizza laten leveren. Na wat rondbellen bleek echter dat geen van de ons in het centrum vertrouwde adressen wou leveren in Sint-Jans-Molenbeek.

Geniet van je culinaire vakantie!

Sunset at Magnetic Island - © La Cucina

Ten huize La Cucina noemen we elk weekend vakantie! Het zijn wat te drukke dagen om veel zelf te schrijven of te koken, maar hier is alvast een portie culinair leesvoer voor de vakantie:

Saint-Véran

Saint-Véran Manoir du Chardon - La Cucina

Deze Saint-Véran  is al een paar jaar onze favoriete witte huiswijn. Droog, met een fris zuurtje,  een hint kalksteen (wat ik persoonlijk graag heb): kortom voldoende subtiel zodat hij niet meteen gaat vervelen. Een all-round wijn die het goed doet bij visgerechten, maar evenzeer overeind blijft bij pakweg een salade niçoise waar hij moet opboksen tegen de vinaigrette.

Abu Antar

Abu Antar - La Cucina

Met het interieur gaat Abu Antar niet veel prijzen winnen, maar  de geur van een smeulend houtskoolvuur en het zicht op on the spot gemaakte tabouleh maakt dat snel goed. En zie, dat is waarom ik van Brussel hou. Ik woon er ondertussen al zestien jaar en nog steeds word ik verrast door onverwachte culinaire adresjes die er al zo lang blijken te bestaan. Voor wie graag Libanees eet, is Abu Antar een aanrader.

L'Impérial

L'Impérial - La Cucina

Na alles wat er in de media over Molenbeek is verschenen is het wel eens tijd voor wat andere verhalen ook.

Ajiyoshi

Ajiyoshi - La Cucina

Je loopt er zo voorbij en het is er piepklein, maar wat een pareltje is Ajiyoshi. Als je in dit Japans restaurant aan de Brusselse Vismarkt binnenstapt, waan je je even in een authentiek buurt-eetplekje zoals er zovelen zijn in Tokyo, Kyoto, Osaka of andere Japanse steden.

Kaffir

Kaffir - By David Monniaux - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=296259

Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries steekt. De kaffir limoen komt uit Azië en de blaadjes ervan zijn goddelijk van geur en smaak. Ze worden heel vaak in de Vietnamese of Thaïse keuken gebruikt.

Eten in Eindhoven

Van Abbemuseum - La Cucina

Afgelopen weekend waren we op uitstap in Eindhoven. Normaal gezien had het een weekendje Parijs moeten zijn, maar gezien de omstandigheden van de laatste weken hadden we dan toch maar beslist van dat te verplaatsen (wat, gezien we niet alleen in Brussel, maar dan ook nog eens in Sint-Jans-Molenbeek wonen, achteraf gezien een euh... vrij surreële beslissing was).

Pagina's