Ajiyoshi - La Cucina

Ajiyoshi

Je loopt er zo voorbij en het is er piepklein, maar wat een pareltje is Ajiyoshi. Als je in dit Japans restaurant aan de Brusselse Vismarkt binnenstapt, waan je je even in een authentiek buurt-eetplekje zoals er zovelen zijn in Tokyo, Kyoto, Osaka of andere Japanse steden.

Kaffir - By David Monniaux - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=296259

Kaffir

Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries steekt. De kaffir limoen komt uit Azië en de blaadjes ervan zijn goddelijk van geur en smaak. Ze worden heel vaak in de Vietnamese of Thaïse keuken gebruikt.

Van Abbemuseum - La Cucina

Eten in Eindhoven

Afgelopen weekend waren we op uitstap in Eindhoven. Normaal gezien had het een weekendje Parijs moeten zijn, maar gezien de omstandigheden van de laatste weken hadden we dan toch maar beslist van dat te verplaatsen (wat, gezien we niet alleen in Brussel, maar dan ook nog eens in Sint-Jans-Molenbeek wonen, achteraf gezien een euh... vrij surreële beslissing was).

Vin du Jardin

Vin du Jardin

Afgelopen voorjaar, tijdens campagne "Dagen zonder vlees", nam ik mezelf voor om niet alleen veertig dagen geen vlees te eten, maar ook veertig dagen geen alcohol te drinken. Ik heb een paar keer serieus gevloekt tijdens die dagen. Zoals die keer dat we bij vrienden gingen eten en iedereen gezellig aan het aperitieven was en ik daar stond met mijn glas water.

Pompoen - La Cucina

Operatie pompoen

Dankzij de moestuin van mijn schoonouders worden we elkaar jaar voorzien van pompoenen. Pompoensoep, pompoencouscous, pompoenstoofpotje, pompoenquiche, pompoenpuree... het is allemaal al wel eens de revue gepasseerd. Elk jaar genieten we ervan, maar komen we ook al snel bij het eind van ons pompoen-Latijn.

Snelle couscous met garnalen, chorizo en saffraan - La Cucina

Supersnelle recepten

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had. Zo "vijf minuten én bàm!?" Koude gerechten zijn dan nog wel een optie, maar voor iets warms dat geen omlet is of opgewarmde kost leek vijf minuten me wel iets té snel. Maar toen dacht ik: tiens, tien minuten... dat wil ik wel eens proberen.

Verjaardagsfeestje

Nog één nachtje slapen!

Bijna vakantie! Al is het voor ons een beetje stilte voor de storm: morgen organiseren we een verjaardagsfeestje voor onze vierjarige dochter, samen met vier andere kindjes. Het is het eerste feestje met kindjes dat we voor haar zo organiseren, dus we vinden het best wel spannend.

Soda Bread

Voor broodliefhebbers

Ga naar Jack O' Shea. Skip het vlees en koop jezelf een pak soda bread van Ó hArtagáin (links van de vleestoog). Warm de oven op tot 180 graden. Doe de inhoud van het pak in een kom, samen met 350 ml karnemelk en een eitje. Meng tot een glad deeg. Doe het deeg in een bakblik, overstrooi met de meegeleverde havermout en plaats ca. 50 minuten in de oven.

Indische groeneten kadai

Indische kadai

De buurt rond mijn werk is helaas een beetje een culinaire woestenij. Het is een stationsbuurt met middelmatige tavernes die niet al teveel moeite moeten doen om zich dagelijks te laten vullen. Pendelaars die wachten op hun trein en nog snel een terrasje in de zon willen doen, verdwaalde treinreizigers die de stad nog niet kennen en mensen die ze gebruiken voor een snelle werkafspraak nabij het station.

Michelin

Michelin Stars: the Madness of Perfection

In de BBC-documentaire "Michelin Stars: the Madness of Perfection" gaat de Britse culinaire recensent William Sitwell op zoek naar wat het betekent voor chefs om één of meerdere Michelinsterren te halen.

Pagina's